Flickr започва да трие снимки на потребителите

Причината - не може вече да ги съхранява безплатно

Flickr започва да трие снимки на потребителите

Снимка: Flickr

Уебсайтът за споделяне на снимки Flickr започва да трие снимките на потребителите заради промяна в условията за ползване.
През ноември фирмата обяви, че вече няма да позволява на своите членове 1 терабайт свободно място за съхранение.

Съгласно новите правила, има ограничение от 1000 снимки за тези, които не се абонират за услугата на цена от $49.99 на година.

Един терабайт ще съхрани около 200 000 снимки със среден размер от 5 МБ.

Flickr беше придобита от друга фото платформа, наречена SmugMug през април 2018 г. Цената, която е беше платена на бившия собственик Verizon, не се разкрива.

В блог през ноември, обявяващ промените, Flickr заяви, че "съхраняването на десетки милиарди снимки на членове на Flickr е зашеметяващо скъпо". В него се казва още, че с въвеждането на безплатното хранилище през 2013 г., първоначалният собственик на Flickr Yahoo "изгуби от поглед какво прави Flickr наистина специален", тъй като новите потребители са били привлечени от възможността за съхранение на снимките, а не от фотографията.

Потребителите могат или да изтеглят своите изображения през телефона, или да подадат заявка до Flickr за всичките им данни - като това ще включва други данни като коментари и GPS данни.

Някои членове на Flickr изразиха разочарование от решението в социалните медии, докато други отбелязаха, че годишната такса от 50 долара не звучи неразумно за значителното пространство за съхранение.
Коментари: 0