FlixBus отново ще работи в България

Компанията се връща на пазара след 3-месечно отсъствие и постепенно разширява мрежата си

FlixBus отново ще работи в България

Снимка: FlixBus

От 19 юни FlixBus възобновява своята дейност на територията на България. Пътниците от София и Пловдив ще могат отново да пътуват със зелените автобуси директно до 4 европейски държави. За своето завръщане транспортният доставчик е подготвил и нова хигиенна концепция.

Първоначално FlixBus ще обслужва дестинации от оригиналната си мрежа до градове в Германия, Австрия, Словения и Хърватска. Тъй като дейността на компанията постепенно се възобновява във все повече европейски държави, пътниците могат са пътуват и до други дестинации чрез прекачване в градове като Мюнхен, Залцбург и Загреб. На основа на клиентското търсене мрежата ще бъде постепенно разширявана, съобщиха от компанията.

„След 3-месечното прекъсване сме щастливи, че отново имаме възможността да сме на път. Екипът ни използва последните няколко седмици да разработи хигиенна концепция, която да позволи на клиентите ни да пътуват сигурно с автобуси на дълги разстояния дори и при настоящата ситуация“, коментира Ласло Арани, регионалният управляващ директор.

Всички автобуси ще бъдат дезинфекцирани след всяко пътуване. За момента влизането и излизането е възможно само през задната врата на автобуса. Безконтактна дигитална проверка на билетите и дезинфектант на борда са също част от взетите мерки за хигиена. В чакалните и по време на качване и слизане от автобуса стандартното разстояние от 1.5 м трябва да бъде спазвано. Що се отнася до тоалетните на борда, те ще бъдат заключени. Носенето на маска или средство, предпазващо носа и устата е също задължително по време на качване, слизане и през цялото пътуване.

„Насърчаваме пътниците да изпълнят своята част от спазването на предпазните мерки, да следват препоръките на борда и най-важното - да пътуват, само ако нямат симптоми. Благодарение на нашата политика за анулиране пътуванията могат да бъдат лесно и гъвкаво променяни”, каза още Ласло Арани.

Освен в България, FlixBus възобнови дейността си и в други държави като Германия, Австрия, Португалия, Полша, Чехия, Словакия, Италия и Дания. Пътниците, които искат да пътуват по международни релации, е добре предварително да се информират относно изискванията за влизане в чуждата страна.

Коментари: 0