Фондът на „Експат“ ще бъде регистриран във Франкфурт

Търговията ще започне на 10 януари 2018 г. и трябва да помогне за прехвърляне на капиталови потоци

Фондът на „Експат“ ще бъде регистриран във Франкфурт
Борсово търгуваният фонд Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF, който се управлява от „Експат Асет Мениджмънт“ и следва движението на индекса Sofix, ще бъде регистриран за търговия на борсата във Франкфурт. Германският регулатор е дал разрешението си днес, а самата търговия ще започне на 10 януари 2018 г., съобщават от управляващото дружество.

Паралелният листинг във Франкфурт има за цел да улесни достъпа на чуждестранни инвеститори до българската борса. По този начин Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF ще се превърне в трансмисията за капиталови потоци от цял свят към българския капиталов пазар, пише в официалното съобщение.

В началото на декември лиценз получиха още 4 пасивни индексни борсово търгувани фонда на „Експат“, следващи движението на основните индекси за акции на Гърция, Румъния, Чехия и Полша. Още 6 фонда за други шест държави от региона на Централна и Източна Европа са в процес на регистрация. Така семейството от ETF инструменти на „Експат“ ще се разшири до 11 фонда.

Планът на „Експат“ е всички те да бъдат регистрирани за търговия на БФБ, а след това и на борсите във Франкфурт и Лондон.
Коментари: 0