Ford и General Electric ще произведат 50 000 респиратора до 100 дни

Преди дни Тръмп обвини Ford в „губене на време“ и поиска да започне да прави обдихватели

Ford и General Electric ще произведат 50 000 респиратора до 100 дни

Снимка: БТА

644 ~ 1 мин. четене

Ford Motor заяви, че ще произведе 50 000 респираторa през следващите 100 дни в завода си в Мичиган в сътрудничество със здравното поделение на General Electric. Автомобилният производител обяви, че след това има възможност да се произвеждат по 30 000 обдихвателя месечно, съобщава Reuters.

Ford посочи, че опростеният дизайн на респиратора, който ще произвеждат, е лицензиран за GE Healthcare от базираната във Флорида Airon Corp и е разрешен от Администрацията по храните и лекарствата на САЩ. Това означава, че напълно може да отговори на нуждите на повечето пациенти с Covid-19.

Автомобилният производител допълни, че планира да започне производство на респираторите в завода си в Мичиган, където работят 500 души. Работниците ще бъдат разположени на безопасно разстояние и ще бъдат подложени на проверка за симптоми на коронавирусна инфекция, преди да влязат в завода, заявиха от автомобилния гигант.

Междувременно и General Motors обяви, че планира да започне производство на 10 000 респиратора месечно до лято.

Припомняме, че преди няколко дни президентът Доналд Тръмп се позова извънредното положение и поиска от големите американски автомобилни производители да започнат да произвеждат така необходимите вентилатори за пациенти с коронавирус. Той обвини General Motors и Ford, че „губят време“ в преговори.

Коментари: 0