Форумът Brainstorm: Provoke Innovation ще се проведе през ноември в София

Това ще бъде второто му издание

Форумът Brainstorm: Provoke Innovation ще се проведе през ноември в София
496 ~ 2 мин. четене

Българска Конфедерация за Иновации, неправителствена организация, създадена преди почти 20 години, организира второ издание на Международния бизнес форум „Brainstorm: Provoke Innovation“. Идеята на събитието е създаване на сътрудничество и преки бизнес контакти, срещи „face to face“ и обмен на опит и постижения, както и подпомагане стартиращите организации за успешно развиване на добри бизнес модели.

Миналогодишното събитие се проведе с голям успех и бе под патронажа на г-н Димитър Главчев, председател на Народното събрание на Република България. Участие взеха множество лектори, сред които г-н Андрей Новаков- евродепутат в групата на Европейската народна партия (ЕНП), г-н Стамен Янев- изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, проф. Георги Чобанов, д-р Станислав Харизанов, д-р Светлин Наков, доц. д-р Димитър Тонев, д-р Камелия Терзийска. Приветствие към гостите отправи и българският еврокомисар по цифрова икономика и общество г-жа Мария Габриел. Водещ на форума беше Велислава Петрова, докторант по вирусология и генетика в Кеймбриджкия университет.

Част от темите, разгледани на форума, бяха свързани с: „Blockchain технология, какво са криптовалути и как работят и ICO / token sale като инструмент за финансиране“; „Бездимни продукти“, „Съвременните пресмятания в полза на иновациите" и други. 

На 11 ноември тази година, в София Тех Парк – зала „Джон Атанасов“ посетителите отново ще имат възможността да обменят опит и идеи в научните области на „HI TECH” и „ROBOTIZATION”. Целта на организаторите е провокация за разговори върху икономическия климат в България и върху нуждата му от иновативни идеи, които да подпомогнат неговото развитие.

Brainstorm: Provoke Innovation се организира в партньорство с Брейн Сторм Консулт, водеща българска компания в сферата на счетоводните услуги, бизнес консултациите и разработването на Финансово-счетоводен софтуер Мираж SQL. Генерален мениджър на компанията е д-р Камелия Терзийска - доктор по икономика, дългогодишен преподавател по „Международни счетоводни стандарти“, дипломиран експерт-счетоводител и регистриран одитор, председател на контролния съвет на „Института на Вътрешните Одитори в България“, активен участник в икономическия живот в страната и носител на множество награди за изключителни професионални и експертни постижения.

Подкрепи Economic.bg