Франция захапа Оланд заради фризьора му

Той струва на държавната хазна по 10 000 евро на месец

Франция захапа Оланд заради фризьора му
След като вчера стана ясно, че личният фризьор на президента на Франция Франсоа Оланд взима заплата от близо 10 хиляди евро месечно, която получава от хазната, социалните мрежи бяха залети с критики, шеги и коментари. Публикувания от сатирично издание 5 годишен договор на фризьора също даде тласък във въображението на французите. 

Говорителят на правителството официално потвърди спекулираната информация. Той подчерта, че въпросният фризьор е бил принуден да изостави частния си салон, за да бъде на разположение на президента 24 часа в денонощието, предава Нова телевизия. 

В социалните мрежи се появи хаштаг #CoifferGate, чрез който се публикуват снимки на прическата на президента - рошава или добре сресана и оформена, както и разнообразни колажи. 

Гледайки прическата на президента, човек би си помислил, че дори и непрофесионален фризьор би се справил. Наистина живеем в много странни времена. Докато той взима по близо 10 000 евро на месец, средната учителска заплата в страната е около 3000-4000 евро. Съпоставена заплатата на фризьора с професии, практикувани в България, картинката става повече от трагична. 
Коментари: 0