Френски финтех готви експанзия в ЦИЕ и навлизане в България

iBanFirst гледа на региона като на потенциален двигател на европейския ѝ бизнес

Френски финтех готви експанзия в ЦИЕ и навлизане в България

Снимка: Twenty20

3158 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Френската финтех компанията iBanFirst, която вече задвижи експанзията си в Централна и Източна Европа, планира скоро да разкрие свой офис и в България. Очаква се това да стане в близките месеци. Междувременно тази седмица бе назначен мениджър за региона – Йохан Габриелс, който ще ръководи бизнеса ѝ в регионалните локации, съобщава SeeNews.

Първата стъпка бе разкриването на представителство в Букурещ. Това се случи официално миналия месец, а от компанията обясниха, че избрали да стартира експанзията си в региона оттам, тъй като Румъния се справя добре с възстановяването от коронакризата, а бизнесът е отворен към новите технологии.

Предстои позиционирането ѝ в България и Унгария.

Има много културни прилики и бизнес връзки между държавите в този регион, така че съм уверен в потенциала на района и вярвам, че той ще бъде двигател за развитието на бизнеса в цяла Европа“, каза Йохан Габриелс, мениджър на iBanFirst SEE, цитиран от SeeNews.

Облачната технология на iBan е насочена към малкия и среден бизнес, като дава възможност да се правят трансгранични плащания към доставчици и да се получават такива от клиенти по целия свят в 30 валути. Според информация в TechCrunch годишните приходи на компанията са около 20 млн. долара, а само между март 2019 г. и същия месец на 2020 г. обемът на плащанията през платформата се е утроил.

През миналата година – в разгара на пандемията – iBan набра 23.8 млн. долара рисков капитал рамките на финансиране от Серия С.

Подкрепи Economic.bg