Galaxy S8 и Galaxy S8+ са надхвърлили 5 млн. продажби за по-малко от месец

Новите флагмани на Samsung дебютираха на световния пазар на 21 април

Galaxy S8 и Galaxy S8+ са надхвърлили 5 млн. продажби за по-малко от месец
520 ~ 1 мин. четене

Най-новите флагмани на Samsung – Galaxy S8 и Galaxy S8+, изглежда се представят добре на международния пазар. По-малко от месец след официалния им дебют през април продажбите на двата модела са прехвърлили 5 милиона броя. 

От Samsung не дават подробни данни, но служители на компанията са споделили пред корейското издание The Investor, че продажбите на новите смартфони “вървят гладко по света“ и „вече са надминали 5 милиона броя“. 

Информацията е за „комбинирани продажби“, което означава, че в тези цифри за отразени и Galaxy S8, и Galaxy S8+. Не се знае обаче кой от двата модела е по-популярният. 

До края на месец май се очаква устройствата да бъдат пуснати на пазара в 120 страни по света, включително в Китай. Това ще стимулира продажбите в световен мащаб и вероятно ще помогне на серията да достигне прогнозните данни на анализаторите. 

Очакванията са, че до края на второто тримесечие Samsung ще продаде 20 милиона броя от новите си флагмани и общо между 50 и 60 милиона до края на годината. 

За сравнение, предшествениците Galaxy S7 и Galaxy S7 edge са се представили по-добре през първия месец след официалния си дебют, като данните сочат, че тогава са били продадени между 7 и 9 милиона броя от двата модела. 
Подкрепи Economic.bg