Гърция е парализирана от 24-часова стачка

Не работи обществения транспорт, а болниците приемат само спешни случаи

Гърция е парализирана от 24-часова стачка
Служители в държавни и частни компании спряха работа точно в 9.30 ч. тази сутрин и няма да я възобновят в следващите 24 часа. Общественият транспорт в Атина е напълно блокиран, не работят пристанищата, а болниците приемат само спешни случаи.

Стачката е организирана от двата най-големи синдиката в страната и е срещу исканията на международните кредитори за повече реформи в страната. Синдикатите призовават хора от цяла Гърция да се включат в протестните демонстрации, които ще се проведат на цялата територия.

Предизвикателствата, пред които са изправени работещите са много и постоянни и за сетен път сме изправени пред абсурдни изисквания на кредиторите, а болезнените решения на правителството са насочени директно срещу трудовите права на всички, се казва в декларация на синдикатите.

В Гърция вчера стачкуваха работещите в държавните и частни медии. Заради протестите всички електронни издания в страната бяха спрели да излъчват новини. От края на миналата седмица, с малки прекъсвания, пък стачкуват пристанищните работници в страната.
Коментари: 0