„Газпром“ взима €1 млрд. евро заем от три международни банки

Миналият декември руският гигант взе кредит от същите финансови организации

„Газпром“ взима €1 млрд. евро заем от три международни банки

Снимка: Газпром

988 ~ 1 мин. четене

Руската енергийна компания „Газпром” е сключила договoр за чуждестранен заем в размер на 1 млрд. евро в рамките на 5 години с три международни банки. Документът е подписан в Токио между руския гигант и японските банки Mizuho Bank (Mizuho) и Sumitomo Mitsui Banking Corporation (SMBC) и американската банка JPMorgan Chase Bank (JP Morgan).

„Подписването на споразумението е още една стъпка в развитието на дългогодишното ползотворно сътрудничество на „Газпром” с тези кредитни организации”, пишат от дружеството в официално съобщение.

Миналият декември „Газпром” получи заем от 800 млн. евро за четири години отново от Mizuho, ​​SMBC и JP Morgan. Руската енергийна компания също така си сътрудничи с Японската банка за международно сътрудничество (JBIC). Тази банка финансира изграждането на третата фаза на завода за втечнен природен газ на проекта "Сахалин-2". Меморандумът за сътрудничество, който определя условията за финансиране на проектите на „Газпром”, бе подписан от страните през декември 2016 г., съобщава „Комерсант”. 

Подкрепи Economic.bg