General Electric замразява пенсионния план на 20 000 свои служители

Целта е да се намали фирменият дълг с до $6 млрд.

General Electric замразява пенсионния план на 20 000 свои служители

Снимка: Wikipedia

Американската индустриална компания General Electric Co. обяви, че ще замрази пенсионният план на 20 000 свои работници в началото на 2021 г., както и плановете за допълнителни обезщетения на други 700 служители, които са станали ръководен персонал преди 2011 г. Целта е да са намали фирменият дълг с 4 до 6 млрд. долара, съобщава marketsinsider.

Идеята на компанията е по този начин да се намали пенсионният дефицит с 5 до 8 млрд. долара, а нетният дълг на дружеството - с 4 до 6 млрд. долара, се казва в публикацията. Новите мерки на GE включват предварително финансиране от 4 до 5 млрд. долара под формата на минимални изисквания за 2021 и 2022 г. в съответствие със закона.

Компанията предприема този ход във времена, в които е затрупана с огромен дълг в размер на 105.8 млрд. долара към 30 юни, според финансовия отчет компанията за второто тримесечие.

"Желанието ни да върнем GE в силна позиция ни принуди да вземем няколко трудни решения и днешното решение за замразяване на пенсионния фонд не е изключение", казва в изявление шефът на отдел „Човешки ресурси“ в компанията Кевин Кокс.

След като излезе информацията за замразяване на пенсионния план на служителите на компанията, акциите на General Electric поскъпнаха за кратко с над 2% на извънборосовата търговия, преди обаче да заличат напълно този растеж, стартирайки днешната търговия на Уолстрийт с понижение от 0.58%.
Коментари: 0