Георги Кадиев учредява партия „Нормална държава“ на 12 юни

Пътят икономиката да се развие е чрез малки технологични компании, коментира той

Георги Кадиев учредява партия „Нормална държава“ на 12 юни

Георги Кадиев учредява своята партия „Нормална държава“ на 12 юни. Това заяви самият той в предаването „Комбина“ по Нова ТВ.

За президентските избори той коментира, че няма намерения да се кандидатира, тъй като президентската институция не го влече. „Моята задача е да създам партията. Ако успеем да се регистрираме преди изборите, най-вероятно ще имаме кандидат за президент“, подчерта Кадиев.

Във връзка с това дали е възможна единна кандидатура вляво той посочи, че има много път, който да се извърви. „Това, което се случи в БСП е хубаво, всяка промяна носи емоция, заряд, но в същото време е просто смяна на един човек с друг“, коментира той. По думите му, БСП с Корнелия Нинова начело звучи като AC/DC с Аксел Роус.

„Тя ще преобърне БСП с краката нагоре или ще се провали“, прогнозира той. Според него промяна в столетницата може да има единствено, след като се изчистят всички зависимост в БСП.

Кадиев коментира още, че решението на кризата в управлението е предсрочни избори. И добави, че пътят икономиката в България да се развие е чрез малки високотехнологични компании, които плащат добре на хората.

Коментари: 0