ГЕРБ и БСП подкрепят и трите въпроса от референдума

Двете партии ще внесат свои предложения з, които да бъдат гласувани в парламента

ГЕРБ и БСП подкрепят и трите въпроса от референдума
3722 ~ 1 мин. четене
ГЕРБ вероятно ще гласува „за“ трита въпроса на Слави Трифонов, на които хората отговориха с категорично „да“ на проведения в неделя референдум. Това каза от парламентарната трибуна председателят на партията Цветан Цветанов. Тъй като не достигнаха няколко хиляди гласа, въпросите не са със задължителен характер за депутатите, а те сами ще преценят дали да ги превърнат в закон. Подкрепата на ГЕРБ означава, че това ще се случи с голяма сигурност, тъй като и БСП се обяви „за“ това.

"Отдавна ГЕРБ е за смесена система и мажоритарният елемент е добър. Вие от БСП се противопоставяхте", каза Цветанов. Той обяви, че партията ще подкрепи всички въпроси в референдума и ще застане зад смяна на избирателната система в мажоритарна.

„БСП също ще внесе предложения по трите въпроса за промени в Изборния кодекс“, обяви председателят на БСП Корнелия Нинова и добави, че „всички трябва да се слушаме в това, което ни казаха 3.5 млн. българи“.

По време на заседанието си в сряда депутатите си гласуваха 3-дневна почивка – до петък включително, заради балотажа. Предложението парламентът да излезе във ваканция до края на седмицата направиха Борислав Великов от Реформаторския блок и Борис Ячев от Патриотичния фронт.
Подкрепи Economic.bg