ГЕРБ оправдаха ударното харчене на 2 млрд. лв. от излишъка с комунизма

В своя декларация управляващата партия посочи, че преди 30 години се е случила „кражбата на века“

ГЕРБ оправдаха ударното харчене на 2 млрд. лв. от излишъка с комунизма
Говорите за кражба на годината, но кражбата на века стана много по-рано - от 1989 г., когато се пребоядисахте и 20 години разграбвахте държавата. Това е част от декларацията на политическа партия ГЕРБ, която депутатът Спас Гърневски изчете от парламентарната трибуна в отговор на критиките на БСП, че ударното харчене на 1.7 млрд. от излишъка в рамките само на един ден е „кражбата на годината“.

„Правителството работи великолепно и събра над 2 млрд. излишък“, каза Гърневски. По думите му в прочетената от БСП декларация имало две истини. „Едната е, че признахте, че българското правителство работи великолепно и е направило 2 млрд. излишък от борба с корупцията и със сивата икономика - това, което при вас не става никога. Второ - тези пари се харчат абсолютно законосъобразно от българското правителство“, добави той. Гърневски отбеляза, че „тези пари отиват за политики, секторни - учители, полиция, социално слаби хора, и за инфраструктурни проекти, които цялата страна чака“.

„Ако няма инфраструктура, няма бизнес, няма икономика и няма пари за нови социални дейности. Така че благодаря, че отчетохте тези постижения на правителството“, добави Гърневски.

„Още нещо - казахте за трима богати хора - да ви ги припомня. Цяла България ги видя - фамилията Баневи, фамилията Арабаджиеви, Пенчеви, Стайкови“, каза депутатът от ГЕРБ. "И всички тези висши олигарси до един произтичат от Българската комунистическа партия и Държавна сигурност“, коментира той.
Коментари: 0