ГЕРБ внесе сигнал до главния прокурор за проекта \"Цанков камък\"

От БСП се чудят срещу кого е сезиран Сотир Цацаров

ГЕРБ внесе сигнал до главния прокурор за проекта \

ГЕРБ внесе сигнал до главния прокурор по отношение на проекта "Цанков камък". “Ние нямаме необходимата експертиза, за да преценим от въвеждането му в експлоатация на това съоръжение за колко време тж ще се изплати, заяви депутатът от ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. 

"Смятаме обаче, че ще има отрицателна норма на възвръщаемост, защото експерти твърдят, че изплащането на този проект ще продължи над стотици години", добави тя. По думите й няколко години след въвеждане в експлоатация „Цанков камък“ има нужда от ремонт, което е установено и от експерти. Това е включено в сигнала до прокурора и според Атанасова трябва да се извърши необходимата екпертиза. От ГЕРБ се надяват, че цялото общество скоро ще разбере дали този проект е бил необходим.

„Не ми става ясно от ГЕРБ срещу кого внасят сигнала за „Цанков камък“, заяви заместник-председателят на БСП Кирил Добрев по време на нарочна пресконференция във връзка с внесения сигнал от ПП ГЕРБ.

Добрев заяви, че БСП е на мнение, че всички нередности трябва да бъдат внасяни в прокуратурата. "Прокуратурата е за това да проверява“, коментира Добрев. "Стана ясно обаче, че нямаме проблем с техническите характеристики на хидро-техническите съоръжения. По договор е ясно, че на 6-ата година язовирът трябва да се източи и да се огледа дъното. НЕК е обявило обществена поръчка за под 100 хил. лв. Представете си това огромно съоръжение и обществена поръчка за под 100 хил. лв. за пукнатини. Ремонтът на един плувен басейн е три пъти повече. Всичко останало защо се прави, питайте колегите от ГЕРБ", допълни Добрев.

Коментари: 0