Германия обяви България и Хърватия за високорискови

Влизащите в страната ще подлежат на 14-дневна карантина, ако не са напълно ваксинирани или нямат документ за преболедуване

Германия обяви България и Хърватия за високорискови

Снимка: Unsplash

1176 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Германия обяви България и Хърватия за високорискови държави, в които епидемията от коронавирус се разпространява в опасни мащаби, предава БНР.

От неделя всеки, който влиза в Германия от тези две държави, ще бъде поставян под 14-дневна карантина. Изключение ще се прави само за напълно ваксинирани пътници с две дози, като втората трябва да е поставена най-малко 14 дни преди пътуването. Също така без карантина ще влизат в Германия и преболедувалите COVID-19, които имат официален документ за това, а вирусът е бил прекаран в рамките на последните 6 месеца. Карантината за деца под 12 г. е 5 дни.

Случаите на коронавирус в Германия нарастват бързо, поставяйки болниците под огромно напрежение. Институтът Робърт Кох (RKI) отчете 19 572 нови случая на заразени през последните 24 часа, което е най-високата дневна бройка от май. Смъртните случаи са 116 спрямо 65, съобщени в същия ден миналата седмица, предава Reuters.

Институтът предупреди, че инфекциите вероятно ще се увеличат през следващите седмици и властите трябва да вземат спешни мерки, за да се опитат да овладеят ситуацията.

 

Подкрепи Economic.bg