Германия иска родителите да унищожат „умните“ часовници на децата си

Регулаторите призовават училищата да обръщат повече внимание на децата с такива устройства

Германия иска родителите да унищожат „умните“ часовници на децата си

Германската телекомуникационна агенция забрани децата да използват „умни“ часовници и призова родителите да унищожат тези устройства, пише The Verge.

Регулаторите в страната са определили „умните“ часовници, насочени към децата, като „подслушващи устройства“. Освен че искат родителите да унищожат часовниците на децата си, институциите съветват училищата да обръщат повече внимание на децата, носещи такива устройства.

Германия обръща внимание на подслушващите способности на „умните“ часовници, но поради неясна причина не коментира изобщо изявлението на Европейската потребителска организация (BEUC), че тези часовници представляват опасност за неприкосновеността на децата. От BEUC предупредиха, че часовниците, в които има GPS, могат да бъдат хакнати и атакуващата страна може да проследи или манипулира GPS-локацията на децата.

Ако ограниченията срещу този вид часовници в Европа продължат, това ще принуди производителите да подсилят защитните си протоколи и да подобрят пазара на „умни“ часовници по целия свят.

Коментари: 0