Германия легализира медицинската марихуана

Над 800 000 души ще излязат на светло

Германия легализира медицинската марихуана

Германия ще легализира медицинската марихуана в началото на 2017 г., обяви министърът на здравеопазването Херман Грьое пред в. “Die Welt”.

Той подчерта, че целта на страната е да осигури на пациентите, които страдат от сериозни заболявания, лесен достъп до лечение. Грьое посочи, че наркотикът ще се продава единствено в аптеките при предоставена рецепта.

До момента във ФРГ са се лекували 5500 болни са се лекували с марихуана. При либерализиране на режима на употреба, на светло ще излязат над 800 000 души.

Експерти призовават да се помисли още за доброволно отглеждане на канабис от неизлечимо болни, тъй като така ще се спестят значителни средства на здравните каси.

Наскоро Австралия и Хърватия също легализираха марихуаната за медицински цели. Премиерът на Канада също обеща на своите избиратели да разреши употребата на наркотика, но за момента все още не е прието оконателно решение. По първоначални изчисления при либерализирането й страната може да спечели над 3,6 милиарда долара в местни и федерални данъци

Коментари: 0