Германската „Костал” ще наеме още над 1000 души в Пазарджик

България предлага атрактивни условия на Volkswagen и ще му е трудно да ни откаже, коментира Росен Плевнелиев

Германската „Костал” ще наеме още над 1000 души в Пазарджик
8050 ~ 2 мин. четене

Германската фирма „Костал” откри разширението на  автомобилния си завод в Пазарджик. Новите 13 000 кв.м производствени площи ще дадат 3 пъти по-голяма възможност за работа на завода като той ще има нужда от още над 1000 служители.

„Откриваме производствен завод на „Костал” с 1500 души персонал, най-големият подобен завод в региона с 20 хил. кв.м производствени площи и определено пример за подръжание”, обясни ръководителят на компанията.

Той добави, че очаква до 3000 служители да достигне персоналът на компанията в България към 2020 г., което по думите му е голям успех за региона на Пазарджик.

„В момента машиностроенето прави от 25 до 30% от брутния вътрешен продукт. Всичко това се качва на влакове, тирове и затова трафиците в градовете стават убийствени. Затова и Дончев, и  Горанов са с мен, защото паралелно с това, което се случва в индустрията, ние трябва да им подготвим инфраструктурата, за да не се "задъха", а след това и "колабира" транспортният им план на тези градове", каза премиерът Бойко Борисов по време на откриването.

На него присъства и президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.), който добави, че днес 55 хил. човека у нас са заети в автомобилната индустрия като износът на страната ни е 6.5 млрд. евро.

Той коментира и актуалната тема за голямата евентуална инвестиция на Volkswagen у нас. „България е на финала за една от най-стратегическите инвестиции в региона. За първи път в историята имаме толкова атрактивен пакет, насочен към чуждестранен инвеститор, че ще му бъде трудно да го откаже”, заяви още Плевнелиев. По думите му модернизацията, надграждането, доброто образование са кауза, на която трябва да се посветим.

Коментари: 0