Германската VOSS Аutomotive откри официално завода си в Баховица

Германската компания произвежда компоненти за автомобилната индустрия

Германската VOSS Аutomotive откри официално завода си в Баховица

Снимка: МИ

Германският индустриален производител VOSS Аutomotive откри официално първия си завод в с. Баховица, където преди това се сглобяваха колите на китайския производител Great Wall. Производственият център се намира в „Баховица индустриален парк“ и реално работи от май месец т.г.

По време на официалната церемония на компанията ѝ беше връчен сертификат за инвеститор клас А по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) от вицепремиера Томислав Дончев и от главния секретар на министерството на икономиката Владимир Туджаров.

Финансирането в първия етап на инвестицията възлиза на 15 млн. евро и вече са открити 100 нови работни места. Очаква се до края на следващата година броят им да се увеличи до 900 и до 1000 година по-късно.

„Присъствието и дейността на компанията в България са от стратегическо значение както за развитието на бизнес отношенията между България и Германия, така и за развитието на региона. Иновациите и стремежът към най-високо качество на продукцията са основна мисия за VOSS Automotive. Ето защо изборът за инвестиция в България е огромно признание, но и голяма отговорност. Вярвам, че с общи усилия ще оправдаем очакванията“, коментира вицепремиерът Томислав Дончев.

VOSS Automotive е част от холдингова корпорация група VOSS, която в базирана във Виперфюрт, Германия. Фирмата има дългосрочни партньорства с компании от автомобилния сектор сред които BMW, VW, Audi, Ford и много др. Оборотът на VOSS надхвърля 625 млн. евро, като в компанията работят над 6000 служители. В България компанията ще произвежда компоненти за автомобилната индустрия, фокусирани изключително върху леки автомобили.
Коментари: 0