Nestle пусна в САЩ своя бургер с месо на растителна основа

Awesome Burger е с проетини от жълт грах

Nestle пусна в САЩ своя бургер с месо на растителна основа

Снимка: Nestle

Гигантът в хранителната промишленост Nestle пусна днес своя "Awesome" вегански бургер в Съединените щати. Компанията "хваща вълната" по нарастващата мания на страната за месо на растителна основа.

Съобщението на базираната в Швейцария компания идва в същи яден, в който американският гигант в бързото хранене McDonalds обяви ,че ще пусне тестово в Канада бургер с алтернативно месо на Beyond Meat

Американската верига за бързо хранене работи с продукти от алтернативно месо ва Nestle в Германия.

Всички продукти изглеждат и се готвят като сурово говеждо месо и осигуряват сочен, подобен на месо вкус и текстура, казват от компанията.

В Съединените щати брандът на Nestle за алтернативни продукти Sweet Earth Foods ще пусне най-новите си продукти - Awesome Burger и Awesome Grounds. И двете предоставят вкуса и текстурата на говеждото месо с ползите за околната среда и хранителните вещества, предлагани от растителни протеини.

Awesome Burger е направен от протеин от жълт грах и има високо съдържание на протеини и фибри.

Продуктите Awesome Grounds са от същия протеин на растителна основа в смляна версия, която позволява по-голяма гъвкавост при готвене на различни ястия и гарнитури като кюфтета и такос. 

Придобита от Nestlé през 2017 г., Sweet Earth има над 60 растителни продукта в портфолиото си.
Коментари: 0