Gigaset пуска първия германски смартфон

Устройството ще се произвежда в Китай

Gigaset пуска първия германски смартфон
Мюнхенската компания Gigaset планира тази година да пусне на пазара първия германски смартфон, като производството му ще бъде базирано в Китай, пише изданието Ingenieur.de.
 
Към настоящия момент компанията е базирана в производството на безжични стационарни телефони. 
"През последната година в световен мащаб са се продали около 60 млн. безжични телефони. В същото време се пласират над милиард смартфони. Това е огромна разлика", коментира директорът на Gigaset Чарлс Френкл. 

На този етап няма разкрити подробности за смартфона. Известно е само, че за разлика от останалите, апаратите на Gigaset ще могат да се интегрират във вече съществуващата система на компанията. 
"Със смартфона потребителите ще могат да управляват стационарните си телефони и свързаните уреди в дома си", разкрива Френкл. Най-вероятният кандидат за операционна система е Android на Google, която вече е използвана от Gigaset за таблета QV830.

Въпреки, че безжичните телефони на компанията се произвеждат в град Бохолт, първият германски смартфон ще се произвежда в Китай. Собственик на Gigaset от 2013 г. е милиардерът Пан Сутонг, който спомогна компанията да се справи с задлъжнялостта на фирмата. "Без него не бихме могли да стъпим на пазара на смартфони", отбелязва Френкл, който като директор упорито се бори с кризата след продажбата и от Siemens на инвестиционната компания Arques.
Коментари: 0