8-годишен отново е най-печелившият ютюбър

Forbes разкри хората, изкарващи най-много пари в платформата

8-годишен отново е най-печелившият ютюбър

Снимка: Youtube кадър

2276 ~ 2 мин. четене
8-годишно момче, което прави ревюта на играчки в YouTube, е обявено от Forbes за най-високоплатеният в платформата през 2019 година.

Раян Каджи, чийто канал Ryan's World има 22,9 милиона абонати, е спечелил 26 милиона долара през 2019 г. - с 4 милиона долара повече от изкараното през 2018 г., когато пак е най-печелившата личност в YouTube.

Forbes изчислява, че десетте най-печеливши в платформата за видеосподеляне, която е собственост на Google, са изкарали общо 162 милиона долара между 1 юни 2018 г. и 1 юни 2019 г.

Раян първо проби в интернет с "unboxing" - разопаковане на играчки пред камерата и коментиране на всеки от тях.

Списъкът на Forbes се основава на доходи преди данъци, получени от дейности като спонсорирано съдържание, реклами, продажби на стоки и турнета.

Друго дете, петгодишната Анастасия Радзинская, излиза на трето място с приходи от 18 милиона долара. Радзинская, която е родена в Южна Русия и има церебрална парализа, се появява във видеоклипове с баща си. Според Forbes тя има 107 милиона абонати в седем канала, а видеоклиповете й са гледани 42 милиарда пъти.

Един от най-успешните й видеоклипове е заснет на екскурзия до петинг зоопарк, където тя и баща й танцува на „Baby Shark“.

Dude Perfect - група от петима приятели над тридесетте години, които спортуват и изпълняват каскади - е на второ място, печелейки 20 милиона долара.

PewDiePie, някога най-печеливш от YouTube, дели седма позиция с приходи от 13 милиона долара. По-рано този месец той обяви, че ще си почине от платформата, заявявайки, че се чувства „много уморен“.

YouTube обяви, че догодина ще спре персонализирани реклами на детско съдържание. Това става, след като Google се съгласи да плати 170 милиона долара, за да уреди обвинения, че YouTube нарушава закона, когато съзнателно проследява и продава реклами, насочени към деца.

Ето и Топ 10 на най-печелившите в YouTube:

1. Раян Каджи, 26 милиона долара

2. Dude Perfect -20 милиона долара

3. Анастасия Радзинская - 18 милиона долара

4. Rhett and Link - 17,5 милиона долара

5. Джефри Стар - 17 милиона долара

6. Престън (Престън Арсемент) - 14 милиона долара

7. (съвместно) - PewDiePie (Феликс Кьелберг) - 13 милиона долара

7. (съвместно) - Markiplier (Марк Фишбах) - 13 милиона долара

9. DanTDM (Даниел Мидълтън) - 12 милиона долара

10. VanossGaming (Ивън Фонг) - 11,5 милиона долара
Подкрепи Economic.bg