Google и Джей Зи инвестират в застрахователния стартъп Ethos

Компанията вече се оценява на над 100 млн. долара

Google и Джей Зи инвестират в застрахователния стартъп Ethos

Съоснователите на Ethos Линке Уанг и Питър Колис

Снимка: Ethos

Стартъп компанията Ethos, която твърди, че може да обработва заявления за животозастраховане в рамките на няколко минути, е набрала 35 млн. долара в кръг за финансиране, воден от Accel и подкрепен от групата за рисков капитал на Google.

Последната инвестиция увеличава общото финансиране на компанията със седалище в Сан Франциско до над 46 млн. долара, а според CNBC стартъпът вече се оценява на над 100 млн. долара.

Сделката, която бележи втория основен кръг от инвестиции на Ethos, показва, че Нейт Нипарко от Accel Partner се присъединява към борда на директорите на фирмата, а генералният партньор на Google Ventures Тайсън Кларк ще действа като съветник на борда.

Настоящите инвеститори Sequoia Capital и Arrive, фондът за рисков капитал на развлекателната компания Roc Nation на хип-хоп изпълнителя Джей Зи, също са участвали в кръга финансиране.

"Застрахователната индустрия се оценява на 1 трилион долара и все още зависи до голяма степен от бумащина, търговски агенти, посещения в лекарски кабинети и наследствени системи, поради което смятаме, че има огромна възможност да се опрости процесът чрез технология - това, което правят Ethos", казва Нипарко от Accel пред CNBC.

Той изтъква и други стартиращи компании в сектора, които фондът му е подкрепил финансово, като Shift Technology, която използва изкуствен интелект, за да открие измамни искове за застраховки, и Zebra, която предлага автомобилно застраховане.

"Вярваме, че Ethos е първият играч в животозастраховането, който наистина е готов да промени начина, по който американците купуват застраховки и взаимодействат със своя застраховател", добавя Нипарко.

Ethos, която използва анализи на данни за прогнозиране на очакваната продължителност на живота на даден човек, заявява, че е в състояние да намали времето, което обикновено е нужно, за да кандидатствате за животозастрахователни полици от 10 седмици до 10 минути, и че застрахователните обезщетения се изплащат "в рамките на седмици". Компанията също така твърди, че повече от 99% от клиентите й не минават медицински преглед или кръвен тест, за да получат полица.

Фирмата партнира със застрахователни гиганти като Assurity Life Insurance Company и Munich Re, които й помагат да предоставя застрахователни продукти на клиентите.

Макар и сравнително малко известно име в Силициевата долина, Ethos е привлякла вниманието на някои големи инвеститори. Само преди четири месеца компанията е събрала 11,5 милиона долара в първия си голям инвестиционен кръг, воден от Sequoia Capital. Кръгът беше подкрепен и от Downey Ventures на Робърт Дауни-джуниър и семейната компания на Уил Смит- Smith Family Circle.

Ethos заяви, че има "стабилен ръст" през тази година, с над 400% скок в приходите, клиентите и заявления за застраховки само през последните четири месеца.
Коментари: 0