Google показа новия Android N

Най-интересната функционалност е възможността за показване на две изображения в екрана

Google показа новия Android N
Google публикува изненадващо вчера първата предварителна версия на своята мобилна операционна система Android N. 

Тази компилация е предназначена предимно за разработчици и програмисти, и може да бъде инсталирана на Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player, Nexus 9 и Pixel C с цел опознаване и изучаване, пише Kaldata.com.

Главна особеност на новата ОС е поддръжката на многопрозоречен интерфейс.

Анонсът на новата версия на Android се очакваше да се състои през месец май по време на конференцията I/O developer, но Google реши, че може да я представи на потребителите и по-рано.

Несъмнено, най-интересната функционалност на новата ОС е възможността за показване на две изображения в екрана на таблетите и смартфоните. 

Програмистите вече могат да залагат максималния размер на програмния прозорец на своите приложения. На екраните на мобилните устройства могат да се поместят два програмни прозореца с еднакъв размер, както и да се използва предварителен преглед, при който единият прозорец с малки размери е поставен в ъгъла на другия.

Режимът Doze, познат от Android 6.0, е предназначен за икономия на консумацията, сега е по-развит и сега освен ограничаването на мрежовия достъп и натоварването на процесора през нощта, този режи ще работи през деня и ще намалява консумацията, ако смартфонът не се използва активно.Друго важно нововъведение в Android N е развитието на проекта Project Svelte за по-малко използване на оперативната памет от страна на ОС и приложенията.

Сред другите нововъведения са вградената компресия на данните, която икономисва мобилния трафик и възможността за филтриране на позвъняванията, както и съставяне на черен списък за телефонни номера.
Коментари: 0