Google представя новия Pixel 3 на 10 паралелни събития

Амбицията на компанията е да направи смартфона си популярен, колкото iPhone

Google представя новия Pixel 3 на 10 паралелни събития

Снимка: Telegram/ Канал Лучкова

668 ~ 1 мин. четене
Третото поколение смартфони на Google – Pixel 3 и Pixel 3 XL, ще бъдат пред бял свят днес, 9 октомври. Компанията е избрала да ги представи не просто на специална премиера, а на цели десет паралелни събития, които ще се проведат на различни места, предава Reuters. 

Новият продукт ще бъде анонсиран на места като Ню Йорк, Лондон, Париж, Токио и Сингапур, казват от компанията. 

Технологичният гигант, станал известен първо със своята търсачка, се надява един ден неговите смартфони да добият популярността на iPhone на Apple. Google вече си е извоювала ключова позиция на мобилния пазар чрез своята операционна система Android, захранваща повечето устройства в света. Сега амбицията ѝ е да пробие и в сферата на хардуера. 

Google вече има в портфолиото си няколко продукта, в това число „умни“ високоговорители и домашни рутери. Що се отнася до смартфоните, те вече си спечелиха славата, че имат една от най-добрите камери на пазара. Продажбите има обаче са плачевни. 

За девет месеца – от представянето на предходните Pixel телефони до 30 юни – се спродали едва 2.53 млн. бройки. Това е под 1% от общите продажби на глобалния мобилен пазар, сочат данните на Strategy Analytics. 

За сравнение от първото поколение смартфони Pixel също за първите им девет месеца се котираха 2.4 млн. бройки. Данните са за периода до 30 юни 2017 г. и са подадени от самия производител.

Засега цифрите не отговарят на амбициите на Google.
Подкрепи Economic.bg