Градът на изкуствата и науките във Валенсия

Вижте един от най-добрите комплекси в Европа

Градът на изкуствата и науките във Валенсия
5852 ~ 1 мин. четене

The City of Arts and Sciences  е комплекс, разположен във Валенсия, посветен на науката, природата и изкуствата. Той е изграден върху пресъхнало речно корито, а днес е една от най-важните съвременни туристически дестинации във Валенсия.

Емблематичният комплекс се намира сред очарователен парк и е чудесно място. Той се състои от 5 основни елемента:

Домът на изкуството и операта (Palau de les Arts) е посветен на музиката и сценичните изкуства. Сградата е открита през 2005 г.

Друга част от градчето е Агората (Agora), която представлява открит площад. На него се провеждат редица изложби, конференции и концерти на световно ниво.

Музеят на науките „Принц Фелипе“ е една от най-посещаваните забележителности в Испания. Формата на музея наподобява скелет на кит.

Аквариумът (Oceanografic) Valencia е най-големият аквариум в Европа с над 500 морски видове. Сградите и животните са разделени тематично – представители от Средиземно море, Червено море, Тропически зони, блата и мочурища, Арктика, Антарктида.

Хемисферата (L’Hemisferic)  е първата сграда в града на изкуствата и науката. В нея се помещават IMAX кино и планетариум. Според някои посетители, сградата наподобява огромно око.

Подкрепи Economic.bg