Градът, който ще плаща на туристите, за да съживи икономиката си

Първите 1000 посетители, които се класират в програмата Glenwood Gold Community Currency, ще получат по 100 долара

Градът, който ще плаща на туристите, за да съживи икономиката си

Снимка: Unsplash

1676 ~ 1 мин. четене

Гленууд Спрингс, Колорадо е градчето, което до края на месец ноември ще раздава по 100 долара на своите посетители за това, че са избрали именно това място за ваканцията си. Инициативата започна още през пролетта, тъй като местният туризъм беше сериозно засегнат от коронавруса и забранените пътувания. Наскоро обаче стана ясно, че инициативата се удължава до 30 ноември като част от усилията на района за стимулиране на туристическите пътувания през есента.

„След възобновяването на посещенията на основните забележителности на Гленууд Спрингс, местното туристическо бюро Glenwood Springs реши, че този подарък е правилният ход за подкрепа на местния бизнес, който е силно зависим от туризма“, каза Лиза Лангер, директор на Visit Glenwood Springs, съобщава FOX Business.

Първите 1000 посетители, които се класират в програмата Glenwood Gold Community Currency, ще получат по 100 долара при пристигането си в града. Инициативата е целогодишна и цели да стимулира местната икономика.

За да участвате в надпреварата, трябва да попълните заявление и да резервирате минимум две нощувки от едно от местата за настаняване на VisitGlenwood.com. Резервацията трябва да е направена директно през уебсайта на съответния хотел, който сте си избрали, а не чрез посреднически платформи като Expedia.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg