Граждани излизат на протест срещу по-скъпия билет

„Билет 1,60 лв. – няма да плащаме” е мотото на протеста

Граждани излизат на протест срещу по-скъпия билет
3755 ~ 1 мин. четене

Протест срещу увеличението на билета за столичния градски транспорт се организира в понеделник (30 май) пред сградата на общината в София. 

Гражданите се събират в 18 часа, за да изкажат недоволството си срещу поскъпването на билета от 1 лв. на 1,60 лв. от 1 юни. Протестът ще се проведе под мотото „Билет 1,60 лв. – няма да плащаме”.

Събитието се организира във Фейсбук и към него се присъединява и Автономният работнически синдикат – секция София.

От профсъюза категорично отхвърлят и предложението на Реформаторския блок за "разумно увеличение" на цената с 20% до 1,20 лева за билет. "Смятаме го за цинична игра на „доброто и лошото ченге", заявяват от синдиката. 

Междувременно от Центъра за градска мобилност предупреждават, че старите билети от 1 лев няма да важат след 1 юни. 

Пътниците ще трябва да ги подменят с нови, като доплатят 60 стотинки. По същия начин ще се проедира и с талоните за 10 пътувания. Тяхната цена се вдига от 8 лева на 12 лева.

 Замяната ще се прави от четири бюра на Центъра за градска мобилност. Те се намират на пл. „Възраждане" 1, пл. „Бански" на бул. „Княгиня Мария-Луиза" 86 и при метростанцията на НДК.

 Пътуващите с билети на старата цена от 1 лев ще бъдат глобявани с  40 лв., а ако не искат да платят на място, ще им бъде съставен акт за 200 лева.

Подкрепи Economic.bg