Григор Димитров: Познавам добре играта на Гофен

Целта ми беше да завърша годината в топ 10, а съм трети, заяви първата ни ракета

Григор Димитров: Познавам добре играта на Гофен

Снимка: Facebook

И двамата с Гофен нямаме какво да губим, защото това е различен етап и за първи път сме на финал. Познавам добре играта му  и съм сигурен, че ще опита нещо различно, ще бъде по-агресивен и ще рискува повече. Така най-добрият български тенисист Григор Димитров, който се класира за решаващия мач за титлата на финалите в световния турнир в Лондон, коментира предстоящия си мач довечера с Давид Гофен.

"Смятам, че Гофен натрупа голяма увереност през последната седмица. Той победи Надал и Федерер, но аз няма да се фокусирам върху неговата увереност Концентрирам се върху собственото си представяне", каза още Григор.

Той отбеляза, че се е надявал да влезе в топ 10, а се е класирал на 3-то място. "Това е невероятна, прекрасна награда за труда, който положих. Това е прекрасен момент, не само за мен, но и за целия ми отбор. Това ни дава една добра платформа за следващата година", обясни Димитров. 

Първата ни ракета късно снощи се наложи над американеца Джак Сок с 4:0, 6:0, 6:3, с което достигна най-високо равнище в кариерата си, класирайки се на трето място в световната ранглиста. 
Коментари: 0