“Груби спекулации забавиха прочистването на опасните дървета“

Йорданка Фандъкова, кмет на София

“Груби спекулации забавиха прочистването на опасните дървета“
„Груби спекулации са причина за забавяне с половин година на дейностите по прочистване на опасните дървета в Борисовата градина“.

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред БНТ. Коментарът й идва след пореден инцидент с паднало дърво, при който вчера загина мъж.

Фандъкова обясни, че заради подозренията за готвена сеч в Борисовата градина, които не отговаряли на истината, маркирането на опасните дървета ще започне чак сега. Кметът подчерта, че това ще стане максимално прозрачно, като за целта маркировката ще стои един месец, за да може, ако има подозрения, че ще се режат здрави растения, да се реагира.

Йорданка Фандъкова каза още, че непрекъснато се прочистват опасните дървета и клони в София, като през този и следващия месец тези дейности ще продължат. За дърветата край натоварени булеварди, училища, детски градини и най-оживените паркови алеи ще се прави и инспекция със специален апарат, който дава подробни данни за тяхното състояние. Кметът на София помоли и хората да подават сигнали за опасни дървета.
Коментари: 0