Гърция увеличи списъка на страни, от които изисква отрицателен PCR тест

Множество барове и ресторанти вече не могат да работят след полунощ

Гърция увеличи списъка на страни, от които изисква отрицателен PCR тест

Снимка: Unsplash

Посетителите на Гърция, пристигащи от Швеция, Белгия, Испания, Холандия и Чехия, вече също ще се нуждаят от отрицателен резултат от PCR тест за коронавирус, за да влязат в страната, заяви правителството, цитирано от Reuters.

Затягащият контрол идва след скок на новите случаи с Covid-19. Изискването ще влезе в сила от 17 август. Изискваният тест не може да бъде по-стар от 72 часа преди влизането в страната.

В неделя Гърция отчете най-високия дневен брой на заразени от началото на епидемията - 203 души. Общият брой на заразите в страната стана 5 623, откакто в края на февруари бе отчетен първият случай.

Правителството заяви, че същото изискване ще важи за всички посетители, влизащи в Гърция през нейните сухопътни граници, включително гръцките граждани, които се връщат у дома.

Правителството също предприе преустановяване на публични събирания, включително концерти, на които публиката не е разположена на седалки.

Подтикнат от последните епидемиологични данни, които показват повишаване на инфекциите с Covid-19, правителството също така обяви, че ресторантите и баровете в Крит, Солун, Халкидики и островите Миконос, Парос, Санторини, Антипарос, Закинтос и Кос вече не могат да работят от полунощ до 07:00 ч.

Коментари: 0