Гърция въведе нови мерки при влизане през сухопътните ѝ граници

ГКПП „Маказа-Нимфеа“ няма да работи през нощта от утре, 7 август

Гърция въведе нови мерки при влизане през сухопътните ѝ граници
5052 ~ 1 мин. четене

Гръцките власти въвеждат допълнителни мерки при влизане през сухопътните граници, включително от България, през всички отворени ГКПП, с изключение на ГКПП „Кулата-Промахон”. Това съобщават от пресцентъра на Министерство на външните работи днес.

По информация на българското посолство в Атина ограниченията ще засегнат ГКПП „Маказа-Нимфеа“, който е отворен за преминаване на български граждани с постоянно пребиваване в Гърция, както и за пътуващите по съществени причини. Новата мярка ще се прилага от 23.00 часа на 7 август, като тя предвижда граничният пункт да бъде затворен за преминаване в интервала от 23.00 ч. до 7.00 ч. Обръщаме внимание, че влизането на лица при абсолютно наложителни пътувания (служебни, здравни, и др.), се доказва със съответните документи.

Решението за новите мерки идва само ден, след като премиерът Кириакос Мицотакис обяви, че са възможни нови ограничения и блокади.

Гърция обяви по-строги мерки за влизане в страната още през юли. От 15 юли българските граждани могат да влизат в страната само при наличие на отрицателен тест за Covid-19, който да е направен преди не повече от 72 часа от сертифицирана лаборатория. За пътуване се изисква и попълнен формуляр с полученQR код. Туристите  могат да влизат от България само през сухопътната граница ГКПП „Кулата-Промахон“.

Подкрепи Economic.bg