Холандската Takeaway.com купи BGmenu

BGmenu има най-голям пазарен дял в доставките на храни в България

Холандската Takeaway.com купи BGmenu
2177 ~ 1 мин. четене
Холандската компания за онлайн поръчки и доставка на храна Takeaway.com е купила българската BGmenu и румънската Oliviera за общо 10.5 млн. евро.

„С придобиването на BGmenu и Oliviera ние добавяме бързо развиващи се онлайн пазари за доставка на храни със значителен брой население, което ще ни позволи да изпълняваме една и съща стратегия в тези страни, която донесе успех на нашия полски бизнес Pyszne.pl", каза Джит Гроен, главен изпълнителен директор и основател на Takeaway.com. „Придобиването е в съответствие със стратегията на Takeaway.com за по-нататъшно укрепване на позициите на компанията на континента. За да ускори растежа, Takeaway.com ще инвестира значително в България и Румъния“, добави той.

По отношение на поръчките, BGmenu има най-голям пазарен дял в доставките на храни в България, а Oliviera е един от най-големите пазари за доставка на храни в Румъния.

Takeaway.com, основана през 2000 г., има оборот от 1.1 млрд. евро за 12-те месеца, приключващи на 30 юни 2017 г. Takeaway.com притежава най-големите марки за доставка на храни в Германия, Холандия, Полша, Белгия и Австрия и свързва над 31 000 ресторанта.
Подкрепи Economic.bg