Honda: Отлагането на Brexit трябва да е достатъчно дълго, за да осигури стабилност

Компанията по-рано обяви, че ще се оттегли от Острова

Honda: Отлагането на Brexit трябва да е достатъчно дълго, за да осигури стабилност

Снимка: Pixabay

Японският производител на автомобили Honda заяви, че всяко отлагане на Brexit трябва да бъде "целенасочено" и достатъчно дълго, за да даде бизнес стабилност, след като британските законодатели гласуваха за отлагане на излизането на Великобритания от Европейския съюз.

"Сега очакваме правителството да представи ясен, юридически сигурен път напред, за да избегне излизане без сделка и да постигне споразумение с ЕС, което да осигури условията, които подкрепят продължаващата конкурентоспособност на нашите европейски операции", заяви говорител на автомобилния гигант.

"Всяко удължаване на член 50 трябва да бъде целенасочено и достатъчно дълго, за да даде бизнес стабилност", допълни той.

Припомняме, че заради излизането на страната от ЕС японската компания обяви, че се изтегля от Острова до 2021 г. Тя планира да затвори завода си в британския град Суиндън. Европейската централа на Honda обаче ще продължи да е в английското градче Бракнел, като основната задача на звеното ще бъде обслужване предимно на европейските клиенти, а не толкова на британските.
Коментари: 0