Хора и роботи ще могат да сключват бракове в бъдеще

Машините ще се сдобият с човешки права

Хора и роботи ще могат да сключват бракове в бъдеще
Хората ще могат да сключват бракове с роботи в бъдеще. Тази възможност бе предложена и обсъдени от британски учени по време на лекция, озаглавена "Любов и секс с роботи", която се проведе в Лондонския университет. 

Експертът по изкуствен интелект д-р Дейвид Леви смята, че законодателството ще трябва да се съобрази с новите реалности и в недалечно бъдеще да допусне брак между роботизирана кукла и човешко същество. 

"Машините ще трябва да се сдобият с човешки права", добави още Леви. Той е категоричен, че в бъдещето този тип бракове ще бъдат легализирани. 

Британският учен напомни колко дълъг път са извървели хомосексуалните бракове, докато бъдат разрешени. Според него подобен път очаква и бракът между човек и машина, но в крайна сметка ще бъде легализиран.

"Никъде в Библията не се споменава, че бракът е разрешен само между две човешки същества", коментира още специалистът, който прогнозира, че срещу подобен съюз ще се изправят някои религиозни общности, предава bTV.

Леви е категоричен, че с усъвършенстването на изкуствения интелект, както и начина на производство на роботите, машините ще станат приятели на човека. "Тогава какво пречи приятелството да премине в брак", пита британският учен. 
Коментари: 0