Хора на Обама са виновни за изтичането на информация от Белия дом, твърди Тръмп

Тръмп е споделил мнението си по въпроса в публикация в любимата си социална медия Twitter

Хора на Обама са виновни за изтичането на информация от Белия дом, твърди Тръмп
Американският президент Доналд Тръмп набеди хора на 44-я държавен глава на САЩ Барак Обама за виновни за изтичането на поверителна информация от Белия дом в медиите. Става дума за хора, които са запазили постовете си в администрацията и след смяната на властта, уточнява телевизия Fox News. 

Според доклад на комисията за национална сигурност към Сената на САЩ от встъпването в длъжност на Тръмп на 20 януари до 25 май – общо за 126 дни, от централни правителствени агенции 125 пъти е изтичала важна информация. Става дума за секретни данни, чието разгласяване може да се отрази на националната сигурност според стандартите, изброени в указ на Барак Обама от 2009 г. Такива изтичания "потенциално представляват нарушение на федерален закон, което се наказва със затвор", се отбелязва в документа.

Тръмп е споделил мнението си по въпроса  в публикация в любимата си социална медия Twitter. Там той пише: „Той (Обама, б.р.) имаше добро отношение лично към мен, но хората му далеч не са толкова приятни. Пример за това са изтичанията (на поверителна информация от Белия дом, б.р.), понякога този пример става още по-ярък“.

„При все че той самият (Обама, б.р.) е доста приятен човек, зад кулисите стават крайно неприятни неща. Жалко“, добави още Тръмп. 
Коментари: 0