Хора от спорта и медиите ще учредяват новата партия на Цветан Цветанов

Заедно с бившите кметове от ГЕРБ Камбитов и Икономов

Хора от спорта и медиите ще учредяват новата партия на Цветан Цветанов

Снимка: Красимир Свраков

Доскорошната дясна ръка на Бойко Борисов в ГЕРБ – Цветан Цветанов, представи 89-членния инициативен комитет на бъдещата си пария „Републиканци за България“.

Сред учредителите са хора от някогашните редици на управляващата партия – бившият председател на парламентарната комисия по външни работи Джема Грозданова, бившите кметове Атанас Камбитов (на Благоевград) и Георги Икономов (на Банско).

Добилите популярност като собственици на телевизия BiT братя Вълневи от Чикаго също са сред 89-те, предава БНР. Заедно с тях в комитата са и популярни имена от публичния сектор – водещият на предаването „Вярва и общество“ по БНТ Горан Благоев, оперният певец Пандуров, щангистът Благой Благоев, волейболистът Боян Иванов и др.

В изказването си Цветанов посочи, че с новата си партия иска да отстоява евроатлантическите ценности и да обедини всички с център-дясно мислене.

Учредяването на „Републиканци за България“ е предвидено за следващата седмица – на 27 септември.

Припомняме, че името на Цветанов бе замесено в корупционния скандал „Апартаментгейт“, след който той се оттегли от всички ръководни постове в ГЕРБ, а не след дълго напусна партията

Коментари: 0