Хотели по Черноморието предлагат големи отстъпки, за да спасят сезона

Тези дни е възможно да нощувате до вълните средно с между 15 и 30% по-евтино

Хотели по Черноморието предлагат големи отстъпки, за да спасят сезона
Повечето от хотелите по българското Черноморие предлагат отстъпки от 10 до 30%, за да спасят сезона и за да напълнят базите си. Част от причините, поради които местата за настаняване остават празни, са липсата на ранни записвания, отливът на туристи от Русия и Германия, както и активизирането на конкурентния пазар в Гърция и Турция, информира БНТ.

В Гърция и Турция също има намаления, обясняват експертите. По северното ни море тази година обаче хотелиерите виждат все повече французи и поляци. А специално във Варна скоро пристигнали и два автобуса с китайски туристи.

„За мен преди всичко е отдръпване на държавата от ангажимента си да участва в реализирането на туристическия продукт в България. И ако продължаваме така догодина сезонът ще е още по-слаб. Бедата не е в тазгодишния сезон, бедата идва тепърва през следващата година”, обяснява хотелиерът Атанас Карагеориев.

Според туроператорите, държавата трябва да насочи парите за реклама към „позабравени" пазари, като Полша, Украйна, Чехия и Естония.

Коментари: 0