HP окончателно придоби бизнеса с принтери на Samsung за $1.05 млрд.

Като част от сделката сега HP ще получи достъп до 6 500 патента в областта на печата

HP окончателно придоби бизнеса с принтери на Samsung за $1.05 млрд.

Снимка: Pixabay

1292 ~ 2 мин. четене
Технологичният гигант HP съобщи в сряда, че е финализирала сделката за закупуването на бизнеса с принтери на Samsung Electronics на стойност 1.05 млрд. долара. Придобиването ще разшири портфолиото на HP и ще позволи на компанията да се намеси на пазара на А3 (размер на хартия) машините за копиране, равняващ се на 55 млрд. долара. 

Предимството, което компанията изтъква, е свързано с типа на машините, които биват определени като многофункционални и лесни за употреба, но същевременно предлагащи високо качество на производителността. 

С тази крачка HP имат амбицията да възродят пазара на принтери и по тази причина целта им е да съберат на едно място най-добрите и най-ярките таланти в индустрията

“Заедно ще изградим над 30-годишна история на лидерство сред принтерите, за да ускорим нашата стратегия, да разтърсим пазара с нови възможности и да предоставим на клиентите и партньорите си уникални и високоиновативни решения за печат“, обяснява Дион Уайслър, президент и главен изпълнителен директор на HP. 

Новината за придобиването се появи за първи път през септември миналата година. 

Като част от сделката сега HP ще получи достъп до 6 500 патента в областта на печата, собственост на Samsung. Компанията ще се сдобие и с близо 1 300 изследователи и инженери, експерти в областта на лазерната технология, образната електроника, консумативите и аксесоарите.

Като част от споразумението е предвидено още Samsung да направи капиталови инвестиции от 100 млн. до 300 млн. долара в HP чрез покупки на открития пазар.

Междувременно производителят на персонални компютри и принтери разглежда и триизмерния печат като потенциално поле за растеж. Уайслър коментира пред CNBC миналия месец, че HP навлиза в 3D принтирането, за да се справи с неизбежните пазарни трусове. 


HP обяви в сряда, че ще предостави финансова насоченост за повикванията си за печалба за четвъртото тримесечие. Преди това ръководни кадри от компанията заявиха, че са предпазливо оптимистични, които се насочват към следващата година.
Подкрепи Economic.bg