Христо Христов: Пакет „Мобилност“ ще ни накара да регистрираме фирмите си в други страни

Обмисляме протест с браншови организации от други страни, засегнати от промените

Христо Христов: Пакет „Мобилност“ ще ни накара да регистрираме фирмите си в други страни
Автор: Вероника Тонева
Ако се приемат промените в пакет „Мобилност“ няма да имаме друг избор освен да пререгистрираме фирмите си в западните страни, тъй като ще бъдем в неравностойно положение. Ако не успеем да намерим достатъчно подкрепящи нашата позиция евродепутати, не ни остава нищо друго. Това коментира собственикът на транспортната компания Discordia Христо Христов пред репортер на Economic.bg, по повод приетото през миналата седмица споразумение в Съвета на транспортните министри относно пакет „Мобилност“.

Христов заяви, че се обмисля протест в началото на януари в Брюксел, на който ще бъдат поканени браншовите организации от другите засегнати страни, както и българските евродепутати, представители на правителството и синдикатите. 

„По този начин ще изразим нашето несъгласие за този протекционистичен начин, по който продължава да се развива Европа“, допълни Христов.

Вчера представители на браншовите асоциации в сектора се срещнаха с министъра на транспорта Росен Желязков, за да обсъдят споразумението и последващите действия, които ще бъдат предприети. Христов обясни, че оттук нататък задачата е върху българските евродепутати, които да запознаят своите колеги в Европарламента с текстовете и да се опитат да променят позицията им, както и на останалите политически формации.
Коментари: 0