Христо Иванов: Ще подкрепим кабинет и без наши министри

Съпредседателят на „Демократична България“ поясни, че все още официални преговори с формацията на „Има такъв народ“ не се водени

Христо Иванов: Ще подкрепим кабинет и без наши министри

Снимка: Красимив Свраков

Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Бихме подкрепили кабинет с мандат на „Има такъв народ“, дори и да няма наши министри в него. Това каза съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов пред bTV. Той добави, че избирателите са възложили надеждите си за промяна на партията на Слави Трифонов и че отговорността за съставяне на правителство е тяхна.

Опит за правителство

Иванов добави, че в парламента са в постоянен контакт с формацията, но разговори за правителство все още не са водени. Той поясни, че партията му няма да поставя предварителни изисквания и критерии към „Има такъв народ“ преди официални преговори.

Предложение за разговори от ГЕРБ не сме получили. Очевидно си говорим през медиите. От самото ни създаване заявихме, че ще се борим срещу модела „Борисов“, така че няма как да подкрепим правителство с мандат на ГЕРБ“, заяви категорично Иванов.

Той добави още, че е време да бъде излъчено управление, но „управление на промяната, а не каквото и да е“.

Към момента е ясно, че от ГЕРБ няма да търсят подкрепа за кабинета си от ДПС и БСП. От "Има такъв народ" и "Изправи се! Мутри вън!" казаха, че няма да гласуват за правителството с премиер Даниел Митов. Така ГЕРБ остава в пълна изолация.

Именно заради това предложеният за премиер от ГЕРБ Даниел Митов, заяви отново пред bTV, че „ако „Демократична България“ и „Има такъв народ“ не приемат нашата покана за разговори, е много вероятно да се оформи истинско управление на задкулисието, след като изключат основната партия“.

Коментари: 0