Huawei потвърди кога пуска Mate 30, но не казва нищо за софтуера

Премиерата е насрочена за 19 септември в Мюнхен

Huawei потвърди кога пуска Mate 30, но не казва нищо за софтуера

Снимка: БТА

Huawei потвърди официално, че ще представи новия си флагман Mate 30 на 19 септември в Мюнхен, Германия. Компанията публикува кратък тийзър в Twitter, мотото на който е „Преосмисли възможностите“. 

Huawei наистина ще трябва да преосмисли възможностите на своите Mate 30 телефони, казват от Google пред The Verge. Причината е, че американските компании все още са ограничени да правят бизнес с китайския играч. 

Голяма част от вниманието към новия флагман на Huawei сега ще е насочено към софтуера му и това по какъв начин ще заобиколи зависимостта от този на Google. Китайската компания вече разработи собствена версия на Play Store, а според слуховете работи и върху алтернатива на картографско приложение. 

Неотдавна Huawei разкри и собствена операционна система HarmonyOS, но все още не е ясно кога тя ще замести Android. Серията Mate 30 ще се основава на софтуера на Google с отворен код, гласят очакванията. 

Отделно от това, водещи телефони на бранда по традиция идват с впечатляващ хардуер, вероятно тя ще бъде спазена и от Mate 30 Pro. Според слуховете той ще се задвижва от процесор kirin 990, който Huawei обявява на изложението IFA в Берлин. Изтекли по-рано изображения полазват, че Mate 30 Pro ще има голям кръгъл модул с камери и дисплей тип „waterfall” с извити ръбове. 
Коментари: 0