Huawei представи Mate 8

Телефонът е оборудван с революционна 16MP основна камера и 8 MP предна камера

Huawei представи Mate 8
3860 ~ 4 мин. четене
Huawei избра тазгодишното издание на най-голямото изложение за потребителска електроника в света – CES 2016, за да представи своя нов флагман Mate 8 – смартфон с уникални производителност, мощност и издръжливост на батерията. 

С най-мощния в света чипсет, с батерия с висок капацитет и стилен дизайн, включително уникалната опция за цвят „мока", Huawei Mate 8 е идеалният смартфон за съвременния работещ човек, който е постоянно в движение, но винаги в крак с най-новите тенденции.

„Mate 8 е нашето най-ново предложение, което отговаря на нуждите на съвременния бизнес стил. С този бърз и безупречно проектиран смартфон потребителите могат да работят по-ефективно и така да си спестят ценно време, което да прекарат с приятели, семейство или просто да имат време за себе си – коментира Кевин Хо, президент на телефонната продуктова линия в Huawei Consumer Business Group. – Mate 8 е най-добрият смартфон от висок клас. Той е с перфектен баланс между изключителна производителност и дълъг живот на батерията, което дава възможност на хората да поддържат връзка и да бъдат по-продуктивни във всеки един аспект от живота си."

Производителност и ефективност на макс

Mate 8 е първият смартфон в света с чипсет Kirin 950 и с повишени производителност на главния процесор (CPU) – с до 100 процента, на графичния процесор (GPU) – с до 125 процента, и на енергийната ефективност – с до 70%, в сравнение с Kirin 925. Балансът между високата енергийна ефективност на устройството и производителността от най-висок клас е постигнат чрез четири ядра A72 с честота 2.3 GHz, и четири ядра A53 с честота 1.8 GHz, както и благодарение на новаторския хардуер, операционната система Android Marshmallow 6.0 и фирмения потребителски интерфейс Huawei EMUI 4.0.

Оборудван с батерия с капацитет 4000 mAh, Mate 8 може да се похвали с „продължителност на живота" от над два дни при нормална употреба. А благодарение на технологията за бързо зареждане само за 30 минути телефонът може да бъде зареден достатъчно за пълноценна работа в рамките на един ден, което е със 105 процента по-бързо от времето, необходимо за това на iPhone 6S Plus.

Интелигентен и сигурен

Huawei Mate 8 впечатлява с технология за защита от най-ново поколение. Сензорът за пръстови отпечатъци дава 10% по-добро идентифициране, три нива на сигурност, които осигуряват висока степен на защита на потребителите, и 100% по-бързо отключване.

Mate 8 поддържа два стандарта (Identity Online и Android M) за пръстови отпечатъци за по-добра защита на плащанията, извършвани през смартфон, които са достъпни в определени пазари. Мощният процесор поддържа също криптиране в реално време за по-сигурна защита на съхранените данни в телефона. Mate 8 осигурява заключване с парола на микро SD картата с цел предотвратяване на неоторизиран достъп до нейното съдържание. Така, ако смартфонът бъде откраднат, потребителските данни са защитени и няма опасност да попаднат в „лоши" ръце.

Професионална фотография

През последните 3 години Huawei инвестира 98 милиона долара в разработката на първокласен сензор за изображения с по-бързо фокусиране, по-висока яснота на картината и по-добри цветове. Във Франция бе сформиран водещ екип от 300 инженери, за да се повиши скоростта на обработка на изображенията от камерата, и резултатът е на лице при Mate 8. Телефонът е оборудван с революционна 16MP основна камера Sony IMX298 и 8 MP предна камера с нов „beauty" режим за перфектни селфита.

Безупречна връзка

Huawei Mate 8 разполага с технологията Super Hands-Free 3.0, която позволява безупречна hands-free работа със смартфона в различни ситуации. Независимо дали сте в кола, конферентна зала или на парти с много хора, ще можете да се радвате на безпроблемни разговори дори и да сте на 3 метра разстояние от телефона. С новите технологии, приложени при Huawei Mate 8, конферентните разговори с този смартфон са със звук и картина, по-ясни от когато и да било преди благодарение на 120-градусовото улавяне на звук и насочения режим за потискане на шума .

 Mate 8 разаполага с аудио-записваща функция, която чрез  три микрофона  автоматично засича източниците на звук и записва гласове от всички посоки. По време на възпроизвеждане на записа потребителите могат да изберат посоката на източника на звука, който искат да чуят.

Глобално свързан

Mate 8 поддържа глобална свързаност и повече честоти от всеки друг смартфон с две SIM карти, включително четири 2G честоти, девет 3G честоти и 18 4G честоти в 217 страни и региони. Това го прави идеалното устройство за съвременния пътуващ бизнесмен.

Красив дизайн

Mate 8 е с изключително изискан и елегантен дизайн – с красив 6-инчов дисплей с висок контраст, защитен с извито 2.5D стъкло, и с алуминиев корпус, като съотношението на екран и тяло е 83 процента. 

Първоначално Huawei Mate 8 ще бъде наличен в повече от 30 страни, включително Испания, Германия, Обединени Арабски Емирства, Мексико и Австралия. Устройството ще струва 599 евро за версията 3GB+32GB и 699 евро за версията 4GB+64GB. Mate 8 ще се предлага в четири елегантни цвята: „шампанено-златист" (champagne gold), „лунно-сребрист" (moonlight silver), „метално сив" (space grey) и цвят „мока" (mocha brown).


Подкрепи Economic.bg