И IKEA ще прави предпазни средства за медици

Компанията вече затвори много от своите магазини в САЩ и Европа

И IKEA ще прави предпазни средства за медици

Снимка: БТА

1160 ~ 1 мин. четене
IKEA, най-голямата световна марка за мебели, заяви днес, че е започнала да изработва защитни средства като престилки и маски за болници и медици, които се борят с разпространението на коронавируса. Компанията има за цел да ускори производството си допълнително.

Търсенето на офис мебели отчита спад заради засилената работа от дома поради епидемията, заяви за Reuters Хенрик Елм, глобален мениджър по покупки на собственика на марката Inter IKEA Group, който отговаря за предлагането. 

Той допълни, че се наблюдават прекъсвания във веригата на доставки заради разпространението на коронавируса в Европа и Америка, като неработещите или затворени граници са ключови затруднения. IKEA обаче е била подготвена и е в състояние да смекчи подобни бариери сравнително добре, отчасти чрез натрупване на запаси в складовете си, заяви той в интервю.

Елм каза още, че не очаква недостиг на дървен материал и други суровини. Един от проблемите е намирането на място за съхраняване на стоки, които вече са в транзит до пазари, където IKEA временно затвори много от своите магазини.
Коментари: 0