IKEA продължава изтеглянето на опасни скринове в САЩ и Канада

Тези мебели са нестабилни, ако не са правилно закрепени към стената, създавайки сериозни опасности от преобръщане и падане, които могат да доведат до наранявания или смърт на децата

IKEA продължава изтеглянето на опасни скринове в САЩ и Канада

Снимка: IKEA

Шведският мебелен гигант IKEA продължава да изтегля от пазара в САЩ и Канада опасните скринове от серията Malm. Причината е осмият смъртен случай на дете в САЩ заради нестабилността на шкафовете.

Повече от година след първоначалното си известие за изтегляне на серията, компанията съобщи, че е възстановила парите или поправила скриновете на около 1 млн. от 17-те млн. мебели, за които се твърди, че има риск от преобръщане.

„Сандъците и скриновете са нестабилни, ако не са правилно закрепени към стената, създавайки сериозни опасности от преобръщане и падане, които могат да доведат до наранявания или смърт на децата”, пише в официалния сайт на IKEA.

Компанията отново предлага да върне сумата или безплатно да предостави комплекти за закрепване на шкафовете или сандъците към стена. IKEA също така предлага да изпрати екипи, за да им помогне да ги закрепят в домовете си. Става въпрос за мебелите Malm, направени между 2002-2016 г.

Коментари: 0