Илон Мъск вече е съветник на Тръмп

Шефът на Uber Травис Каланик също ще консултира новия президент на САЩ

Илон Мъск вече е съветник на Тръмп

Основателят и ръководител на Tesla Илон Мъск се присъедини към консултативния съвет на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп, съобщиха от екипа, който ще извърши прехода между сегашното управление в Белия дом и това на новия президент. Участник в тази група ще бъде и изпълнителният директор и съосновател на Uber Травис Каланик, предадоха американските медии. 

Назначението на Мъск идва само седмици, след като той заяви, че изборите „като цяло не са най-добрият момент в нашата демокрация“. По време на кампанията технократът изрази мнение, че Тръмп „не е най-правилният човек за поста“.

Mъск не беше притеснен как управлението на новия президент би се отразило на Tesla, но посочи, че икономическите и екологични политики, предложени от Хилъри Клинтън, са „правилните“.

„Чувствам, че той не е правилният човек. Той сякаш не притежава необходимия характер, който би паснал на Съединените щати“, отбеляза Мъск. 4 дни по-късно Тръмп бе избран за президент.

Мъск и други ръководители на компании от Силициевата долина се срещат днес с новоизбрания президент, за да обсъдят как управленските му идеи ще повлияят на технологичните компании.

Преди известно време Каланик се пошегува, че ще се премести в Китай, ако Тръмп спечели изборите. Той няма да има възможност да присъства на срещата, тъй като е извън страната.  

Коментари: 0