Има купувач за TV7, заявиха журналисти

Част от имуществото на ТВ7 вече е изнесено, сървърът още е там и телевизията продължава да работи

Има купувач за TV7, заявиха журналисти
188 ~ 2 мин. четене

Част от имуществото на ТВ7 вече е изнесено, но сървърът още е там и телевизията продължава да работи. Това заяви журналист от телевизията за „Здравей, България”. 

Вчера по искане на синдиците на КТБ частен съдебен изпълнител влезе заедно с полиция в сградата на телевизията. Журналистите отговориха с жива верига. Привечер те организираха и спонтанен протест срещу случилото се.  

"Една година телевизията е подложена на истински тормоз. Въпросът е защо и кой иска да я затвори", заяви журналистката Валентина Войкова, като зададе въпроса дали ТВ 7 е най-големият длъжник на КТБ. 

„Бареков си тръгна от тази медия преди доста време. По негово време е имало доста вътрешна съпротива за някои от решенията. Сега се чувстваме по-спокойни. Вече изкупихме вината за него”, допълни журналистката. 

Журналистите заявиха, че медията иска да си плати дълговете. По думите им ръководството се е свързало с хората, които трябва да вземат тези пари, но те не искат да ги вземат.  

"Хората, които искат да поемат тези дългове и да ги изплатят, вече два месеца не им се дава възможност да купят телевизията", уточни Златарева. 

 Журналистите заявиха, че не знаят кой е собственик на медията, но има нови кандидати и купувачи, които проявяват интерес към телевизията.

Tелевизията има кредит към КТБ, който е бил обезпечен с телевизионната техника.  След фалита на КТБ, дългът вече е към държавата. Според изпълнителният директор Кирил Благоев на ТВ7 вече е бил изработен списък, по който да се иззема собственост, за да може медията постепенно да си покрива дължимото.  Изненадващо, обаче, се започва от сървъра на медията, чрез който реално се излъчва. 

Подкрепи Economic.bg