„Има такъв народ“ официално има първия си кмет

Кандидатът на партията на Слави Трифонов спечели частичните местни избори в Благоевград

„Има такъв народ“ официално има първия си кмет

Снимка: ИТН

4391 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Кандидатът на "Има такъв народ" Илко Стоянов е новият кмет на Благоевград, обяви официално общинската избирателна комисия. Той събра 56.08%, а независимият Румен Томов, подкрепен от БСП – 40.78%. На втория тур на частичните местни избори Стоянов събра около 2000 гласа повече от своя опонент, който управлява общината година и половина.

По-малко от един процент е разликата в избирателната активност между двата тура на изборите за кмет на Благоевград. Антирекордът беше поставен миналата неделя с едва 27.75% гласували.

В 21:00 часа щабът на адвокат Илко Стоянов обяви победа, позовавайки се на данните от своите представители в секционните комисии.  "Ще бъда диалогичен кмет и това, което съм обещал най-вече – ще бъда почтен. Заложих изцяло на позитивното, на новото, на диалога, на разума", коментира Илко Стоянов. 

Досегашният градоначалник, който управлява община Благоевград 19 месеца, заяви, че приема резултата, но се усъмни в почтеността на вота. "Имаше много сигнали за купуване на гласове, ние сме се обърнали към органите на реда. Ако избирателната активност беше по-висока, може би нямаше да се получи този резултат", заяви Румен Томов.

Подкрепи Economic.bg