„Има такъв народ“ планира по-малък брой министерства

Според Филип Станев това ще помогне в борбата с чиновничеството

„Има такъв народ“ планира по-малък брой министерства

Снимка: БТА

6688 ~ 2 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

„Има такъв народ“, която до дни се очаква да представи дългоочаквания състав на своя проектокабинет, планира да намали броя на министерствата. Това каза зам.-председателят на партията Филип Станев, който даде интервю за БНР. От думите му стана ясно, че целта е да се пребори чиновничеството и да се облекчат административните услуги. Той обаче не уточни кои ведомства ще бъдат елиминирани. 

Ще има редукция на министерства“, посочи Станев.

Той каза още, че много скоро ще станат ясни имената на персоните в кабинета, които определи като „професионалисти, хора с висок морал, склонни да носят отговорност“. 

„Представете си сега да кажем кабинета поименно, представете си какво ще стане в медийно отношение - всичко ще се разтури, ще започне едно жълто говорене, едно търсене под вола теле. В момента не трябва да се търси интрига, трябва да се действа практично“, посочи Станев.

Припомняме, че ИНТ представи първия си проектокабинет непосредствено след изборите, в разрез с установената практика. Изненадващият ход повлече след себе си и критики по адрес на някои от имената, а кандидатурата за премиер на финансиста Николай Василев бе оттеглена няколко дни по-късно. След това партията на шоумена Слави Трифонов отиде в другата крайност, като според информацията не е пожелала да сподели потенциалните министри с формациите, от които се надява на подкрепа – „Демократична България“ и „Изправи се.БГ. Ние идваме“.

Всичко това допълнително повиши градусът на напрежението през последните дни и отново повдигна въпросът дали на хоризонта не се задават третите предсрочни парламентарни избори в рамките на година.

ИТН получи първия мандат за съставяне на правителство от президента в петък. Той бе приет от Пламен Николов. 

Подкрепи Economic.bg